Het oude cultuur van Egypte

Eerste dag

Na een vlucht van vier en een half uur van dat vertrok vanuit Amsterdam zijn we eindelijk aangekomen in de hoofdstad van Egypte, namelijk Caïro. Na het lange wachten op de paspoortcontrole en bagage zijn we direct met een busje gereden naar het hotel. Een visum is te koop op het vliegveld, maar gelukkig hoefde wij dit niet meer te regelen. Het visum Egypte hadden wij al gemakkelijk online geregeld. De kosten van het e-visum Egypte zijn 35 euro per persoon. Onderweg naar het hotel de straten en gebouwen kunnen bezichtigen met mooi oud-Egyptische architectuur, dat in delen van de gebouwen terug te vinden zijn. De straten waren vrij druk en er is veel ‘gevaar’ op de weg, daarnaast is het verkeer erg ongeregeld met veel getoeter in de stad. Het inwonersaantal van Caïro is rond de veertien miljoen inwoners, maar als je hier het grote aantal immigranten bij optelt kom je neer op zo een twintig miljoen inwoners. Dit maakt deze stad een van de grootste steden van Afrika. Het hotel lag iets verder weg geleden van het centrum. We hadden een vrij luxueuze hotel met een groot buiten zwembad waar een piramide was nagebouwd. Het opvallende is dat er hartstikke veel bewaking rondloopt op de straten en vooral bij het hotel.

Egyptisch Museum

Nadat we de mogelijkheid kregen om even op te frissen in het hotel maakten wij de keuze om het Egyptisch Museum te bezoeken voor de rest van de dag, ook wel bekend als het Museum der Egyptische oudheden. Dit is met grootste Egyptologisch museum met meer dan 150.000 voorwerpen. Het is een goed eerste activiteit om kennis te maken met de oude cultuur van Egypte. Het bezichtigen van beelden van Farao’s, Sfinxen en dodenmasker van Toetanchamon zijn indrukwekkende werken om te zien. Het leuke om te zien waren beelden van mummies, iets wat ik sinds kleins af aan al heel interessant vond. In het museum worden allerlei collecties tentoongesteld uit verschillende tijdperken van de geschiedenis. Zeker een aanrader om als eerst te bezoeken, voordat je op pad gaat naar het grotere werk als De Abu Simbel of de piramides.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trip

De mooiste bestemmingen om te hiken

Hiken wordt steeds populairder en dat begrijp ik heel goed! Hiken is niet alleen gezond, maar je komt ook vaak op prachtige plekken waar je anders nooit komt. Mijn favoriete hike was toch wel op Ibiza naar Es Vedra, ik weet niet waarom, maar het heeft toch iets magisch. Verder was mijn hike in de […]

Read More
Trip

Hoogste punt van Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is Tenerife is ligt ten westen gelegen van Marokko. Het land is een eindje weg van Spanje, maar valt wel onder dit land. Het is een van de meest toeristische bestemmingen binnen Europa, omdat de zon er volop schijnt. Het eiland heeft bijna één miljoen inwoners, maar krijgt […]

Read More
Trip

Roadtrips in Amerika

Een land verkennen per auto is van de makkelijkste en leukste manieren, vooral in Amerika worden veel roadtrips gedaan. De grootte van het land met een groot aantal nationale parken, prachtige kusten en vele steden met gigantische gebouwen maakt een roadtrip in dit land bijzonder mooi. Een wereldberoemde trip is de Route 66, maar er […]

Read More