Roadtrips in Amerika

Een land verkennen per auto is van de makkelijkste en leukste manieren, vooral in Amerika worden veel roadtrips gedaan. De grootte van het land met een groot aantal nationale parken, prachtige kusten en vele steden met gigantische gebouwen maakt een roadtrip in dit land bijzonder mooi. Een wereldberoemde trip is de Route 66, maar er zijn genoeg diverse andere routes die je kunt afleggen. Het is een goede optie om van tevoren een route te plannen die je tijden je reis kan volgen, zodat je zeker langs alle bezienswaardigheden en steden komt die je wilt bezoeken. Anderzijds is het ook leuk om ‘gewoon’ de weg op te gaan en zien waar je uit komt, dit zorgt voor een spannend avontuur. In dit artikel een route die we je graag willen aanraden, een van bekendere routes die worden afgelegd in het westen is om te beginnen in Los Angeles, vanuit hier naar Las Vegas en vervolgens naar de Stad San Francisco. Tussen door stop wordt er gestopt bij de nationale parken: Grand Canyon, Death Valley en Yosemite National Park. Met deze route kom je langs alle bekende plekken in Californië.

Begin in de grootste stad

Los Angeles is na New York City de grootste stad in de Verenigde Staten, dat betekent dat LA de grootste stad in het westen is. Deze trip beginnen we in een welvarende staat. De economie in deze staat is zo bloeiend dat het een eigen land op zich zou kunnen zijn, belangrijk in deze staat is vooral entertainment, technologie en toerisme. En dat betekent dat er ook genoeg te doen is in de stad Los Angeles. Zo bestaat er het wereldbekende themapark Universal Studios Hollywood, dit is een filmpark sinds het jaar 1964. Geniet van de beste attracties en kijk achter de schermen bij bijvoorbeeld: Harry Potter & Fast and the Furious. De Griffith park is het bekende park uit de films met de grote letters HOLLYWOOD. Het park heeft een route van meer dan negentig kilometer lang en het is dus een perfecte route om te fietsen of te rijden, ook bevindt zich hier een dierentuin, Griekse theater en de Griffith Observatory. Zodra je LA een beetje verkend hebt is de volgende bestemming Las Vegas. Onderweg naar deze stad kom je langs de Grand Canyon dat een must see is. Een adembenemend breed en diepe kloof de te bezichtigen is. De wanden zijn roodgekleurd en bestaat uit verschillende lagen met verschillende samenstellingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trip

De mooiste bestemmingen om te hiken

Hiken wordt steeds populairder en dat begrijp ik heel goed! Hiken is niet alleen gezond, maar je komt ook vaak op prachtige plekken waar je anders nooit komt. Mijn favoriete hike was toch wel op Ibiza naar Es Vedra, ik weet niet waarom, maar het heeft toch iets magisch. Verder was mijn hike in de […]

Read More
Trip

Het oude cultuur van Egypte

Eerste dag Na een vlucht van vier en een half uur van dat vertrok vanuit Amsterdam zijn we eindelijk aangekomen in de hoofdstad van Egypte, namelijk Caïro. Na het lange wachten op de paspoortcontrole en bagage zijn we direct met een busje gereden naar het hotel. Een visum is te koop op het vliegveld, maar […]

Read More
Trip

Hoogste punt van Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is Tenerife is ligt ten westen gelegen van Marokko. Het land is een eindje weg van Spanje, maar valt wel onder dit land. Het is een van de meest toeristische bestemmingen binnen Europa, omdat de zon er volop schijnt. Het eiland heeft bijna één miljoen inwoners, maar krijgt […]

Read More